• • GROOT FORMAAT
  • • EXCLUSIEVE EENMALIGE OPLAGE
  • • BOMEN MET EEN VERHAAL
  • • EERLIJK EUROPEES HOUT

OVER XXLBOOMSTAMTAFELS.NL

boom·stam (de; m; meervoud:boomstammen) 1 opgaand gedeelte van een boom
ta·fel (de; v(m); meervoud:tafels) 1 meubel dat bestaat uit een horizontaal blad dat op een of meer poten rust

Volgens de dikke Van Dale de definities. Voeg de twee samen en je krijgt zóveel meer. Dat vinden wij.

Wat maakt dan een boomstamblad in onze ogen zo mooi? Een boomstamblad is echt. Een uniek stuk hout in de meest pure vorm zonder opsmuk. Kan hout dan ook minder puur zijn? Ja, in onze ogen wel.

Multiplex, spaanplaat, MDF en soortgelijke verwanten zijn allemaal prachtige houtproducten met dito eigenschappen. Maar puur kunnen we het niet noemen.

Massief meubelhout is een stapje verder. Veelal afkomstig uit puur voor de houtindustrie geplante en onderhouden bossen. Het spinthout wordt bij normaal timmerhout niet gebruikt omdat het minder duurzaam is. Planken met knoesten, taksplitsingen, scheuren, verkleuringen enz. worden gezien als fouten en meestal niet toegelaten. Planken worden aan alle zijdes rechtgezaagd en indien aanwezig wordt het hart er letterlijk uitgezaagd. Allemaal heel begrijpelijk en het kan leiden tot prachtige meubelstukken. Maar puur? Nee.

Nog een stapje verder zijn de quasi boomstambladen waarin getracht wordt het beste van twee werelden samen te brengen. Rechte planken in het midden en planken met de rand er nog aan aan de buitenkant. De voordelen van een verlijmd blad met het uiterlijk van een boomstamblad. Als je niet al te goed kijkt dan. In onze ogen enigszins te vergelijken met een print van een meesterwerk uit een museum. Welk Van Gogh schilderij wilt u precies en hoe groot wilt u dat ik hem voor u uitprint? Daarmee is eigenlijk alles al gezegd over wat wij van dergelijke bladen vinden.

Een echt XXL boomstamblad is volledig uniek. Hout wat door één partij begeleid is langs het hele traject van boom tot tafel bij iemand thuis. De historie is volledig bekend, vaak geïllustreerd door middel van documenten en fotomateriaal.

Lokale ondernemers met passie voor hout en minimale belasting voor milieu en omgeving. Een tafel die bij iemand past, waar men een band mee opbouwt, goede en slechte tijden aan meemaakt en waar iemand iedere keer weer iets nieuws aan ontdekt. Een monumentale boom die na eeuwenlang geschiedenis ergens meegemaakt te hebben, nu bij iemand generaties lang een plaats zal bieden waar men herinneringen opbouwt, emoties, rust en liefde ervaart, waar men leeft.

En niet te vergeten, aan een boomstamtafel zal nooit iemand om een gespreksonderwerp verlegen zitten; de tafel zelf is een dankbaar onderwerp om een gezellige avond mee te vullen. De tafel als één grote metafoor voor het leven van een mens.

SOCIAL MEDIA

Blijf up-to-date door ons te volgen!

CONTACT

Telefoon  06 - 25 18 44 66
E-mail  info@xxlboomstamtafels.nl

Showroom Heinenoord
Nijverheidsweg 49
3274 KJ  Heinenoord

Bezoekadressen in Strijen en Rockanje

Scroll naar boven